söndag 6 december 2015

World Winner Show i Malmö


Den 23-25 oktober var vi i Malmö där vi var med på Fife's World Winner Show på Malmömässan. Det var en utställning med katter från hela världen som alla hade kvalificerat sig för att vara med där. Vi hade många birmavänner som var där, både med och utan katt. 

Resan började med att stanna till i Linderöd hos Annelie och familjen Mårtensson, där jag hjälpte till att förbereda Elvis och Milou. 

Elvis innan bad

Elvis efter bad

Vi bodde på Scandic St Jörgen mitt i Malmö city. Där bodde även Lena, Suzanne och Poppys uppfödare Anitha som hade med sig Poppys syster Agnes.

På plats på Malmömässan

Utställningen var en ringutställning. Vi hade turen att få vara samlade i samma ring. Katterna var placerade enligt land och färg. 

Efter en väldigt burdus veterinärscheck så hade Lily oturen att bli placerad i skarven av ringen, väldigt nära grannkatten vilket hon inte gillade = dålig start på utställningen.
I katalogen stämde inte Lily's konkurrens, sen stod det fel kattklubb och hennes titel var inte med. 

Trots fräs gick grundbedömningen bra hos den italienska domaren, men när hon skulle tas ut för bedömning av Bäst i variant så var hon väldigt fräsig och assistenten vågade inte ta i henne. Hon förlorade certet pga sin attityd. Jättetråkigt då det var den utställningen som det var.

Det gick bättre för våra vänner. Pojkvännen Elvis tog sitt cert i konkurrens och blev Champion! 

Popcorn fick sitt första cert då han tävlade i öppen klass för första gången, Milou och Khensani fick sina cert och Juni fick sitt CAPIB och är nu stoppad. Jag är så glad för deras fina resultat! 

Som jag skrev, så var det flera vänner där utan katt. Mest anmärkningsvärt var att få träffa Ing-Marie som hade Catitzie's, henne hade jag ju inte sett på 12 -13 år! Det är ju tack vare henne som jag har lärt känna Annelie.

På kvällen var vi ett stort gäng som var ute och åt middag på St Markus vinkällare. Det var jättetrevligt och roligt, kvällen avslutades med en sväng på en irländsk pub. 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar